Таїнство Маслособорування по суботах

Це розбиття є ще більш відчутне, коли хворий перебуває у лікарні. В лікарні хворий страждає немов би у стані ˮрабстваˮ, будучи залежним від чужий йому людей. У читанні біблійних текстів потрібно уникати приймати лише односторонню позицію: не можна сказати, що усі хвороби та лиха є безпосереднім покаранням Бога за гріхи людей і не можна бачити у здоров’ї та процвітанні точний знак Божого підтвердження наших дій у житті. Є корисно на основі Святого Письма та віри в Христа Господа зрозуміти, як саме людина має переживати моменти хвороби та терпіння у своєму житті. З харитативної сторони допомога хворим переживати власне терпіння у Христовому дусі не звершується тільки через уділення Святих Таїнств чи Божого Слова, https://ukrjizn.com/yakogo-chisla-soboruvannya-provoditsya-v-2020-roci/ а й через свідчення власного життя. 3. Хто має слабке здоров’я може дуже переживати за свій вік та зручне життя. Хвороба і здоров’я належать до того самого пасхального ритму (смерть для життя): відриваючись від цього проминаючого світу, вона входить у вічне життя. Кожний християнин може подавати любов Господа хворому через особисту дружню присутність; через розділення горя і самотності хворого; через спільну боротьбу із хворим за його здоров’я і життя; і найбільше через готовність у любові подати хворому у дар самого себе

Аж до самого приходу Ісуса Христа ми будемо свідками того, як в світі стає все більше хвороб і страждань. Але в протистоянні їх підступам християнин завжди може покластися на допомогу Ісуса Христа. Замість цього Господь закликає нас наслідувати приклад Христа і чинити справи милосердя і любові, згідно світла, даного нам у Святому Письмі. Біблія закликає нас використовувати дари, які ми отримали від Господа, на благо людей. Але під час будь-якої трагедії або катастрофи слава Божа може бути явлена через вчинки Його людей. Вірні християни довіряють Божому провидінню та приймають Його волю. Тоді пристрасть відкриється через гріх: побажання зла кривдникові, різке образливе слово й навіть помста. І хоча вони покладаються на Творця і Життєдавця в захисті від зла і небезпеки, вони також повинні слідувати правилам гігієни і дотримуватися закону. Таке управління включає визнання того, що все життя виходить від Господа, а значить вони повинні зробити все можливе зі свого боку, щоб захистити своє життя і життя інших людей. Господь дозволяє доброму і поганому впливати на життя всіх людей, незалежно від того, наскільки вони Йому вірні

Борис і Гліб були вбиті старшим братом Святополком під час міжусобиці, яка розгорілася після смерті батька у 1015 році. Сталося це 24 липня 1015 року (6 серпня за новим стилем) на березі річки Альти. Петрів піст у 2021 році – з 28 червня по 11 липня. 7 червня – Третє Знайдення глaви Предтечі і Хрестителя Госпoдього Іоанна. Святий Никанор загинув того ж дня, коли вбили камінням святого мученика Стефана. Святий Пармен був дияконом в Македонії, помер від хвороби. Прохор, Никанор, Тимон і Пармен – перші диякони Церкви Христової. 25 жовтня 1831 року монастир перейшов у відання Православної Російської Церкви (тут розмістилася кафедра Волинської єпархії ПРЦ). 14 жовтня – Покров Пресвятої Богородиці. 30 березня – День пам’яті преподобного Олексія, чоловіка Божого. Перенесення мощей преподобного Феодосія, ігумена Києво-Печерського. 14 серпня – Винесення чесних древ животворящого Хреста Господнього (Медовий Спас), семи мучеників Макавеїв. Приступили до Таїнства в знак подяки додаються вустами до Книги Священного Писання і Хреста. Після цього в меморіальний пам’ятник додаються списки людей, які померли від наслідків ядерного вибуху